2009-03-31 12:20:06• hírek • Szatmar.ro

Hagi a reklám-király

Az egykori válogatott továbbra is keresett a reklámszakemberek körében.

Továbbra is Gheorghe Hagi, a román labdarúgó válogatott egykori legendás irányítója a legkeresettebb sportember akkor, ha valamely nagy cég reklámarcot keres magának, derült ki a Gandul nevű bukaresti lap összeállításából.

 

A napilap a 4allSports&Entertainment nevű, sportmarketinggel foglalkozó céggel együttműködve állították össze a reklámbevételek tekintetében legjobban kereső román sportemberek rangsorát. A cég vezetője, Mihai Negut elmondta, a román marketingben nagy az igény a sportolók iránt, mert azok a társadalom azon rétegéhez tartoznak, akik még hitellel rendelkeznek. „Románia esetében az olyan sportolók, mint Hagi vagy Nadia (Comaneci) erkölcsi példát reprezentálnak egy olyan környezetben, ahol hiányoznak az emberi modellek. A román marketing azért fordult az ismert sportolók felé, mert ők azon kevés üzenethordozók közé tartoznak, akiknek még hitelük van".

Az összeállítás szerint a legnagyobb reklámbevétellel Gheorghe Hagi rendelkezik, aki a BMW-vel, a Texacoval, a Coca Colával, a Vodafone-al, a BRD-vel és a Gillette-l kötött megállapodása nyomán évi két millió eurót tehet zsebre. Megközelítőleg ugyanennyit jövedelmez a labdarúgó válogatott csapatkapitányának, Cristian Chivunak a Bergenbierrel, a Samsunggal, az Adidassal és a Mercedessel kötött megállapodása. A dobogó harmadik helyét Bogdan Lobont, a válogatott és a Dinamo kapusa valamint két fiatal edző, Dan Petrescu és Razvan Lucescu foglalja el, fél millió eurós évi jövedelemmel. Hármójuk közti kapcsolat a Cosmote. A telefonszolgáltató mellett Petrescunak a Gilette-el, Lucescunak a Danette-el van szerződése.

Az első román sportoló, aki valamely reklámban helyet kapott, az Bogdan Stelea volt. A válogatott egykori kapusa 1996-ban a Mirinda nevű üdítőt népszerűsítette.Hagi a Galatasaray  mezében

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: